Пристрої та можливості твердопаливних котлів

Одне з найпоширеніших та найекономніших видів опалювальних приладів – котли на твердому паливі. Вид палива для обладнання вибирається той, який доступний у конкретній місцевості. Пристрої можуть використовувати дрова, вугілля, горючі сланці, торф і т.п. Найбільш популярні два види котлів: сталеві, такі як модель SAS NWT 29 kW та чавунні, типу моделі. Сталеві твердопаливні котли зазвичай коштують дешевше, вони легше в обслуговуванні та їх набагато простіше чистити. Для таких пристроїв рекомендується ставити спеціальні клапани, що підтримують високу температуру обратки.

Твердопаливні котли із чавуну, більш довговічні. Серед покупців популярністю користується модель Bosch Solid 3000 H SFU 25 HNC. Апарат підходить для постійної та безперебійної роботи обладнання, може обігріти велике приміщення, навіть у сильний мороз.

Вважається, що найкращим варіантом монтажу котла є спільне його використання з великим теплоізольованим баком з водою, який підключається між котлом і системою опалення. По конструкції всі котли на твердому паливі є піч з вбудованою ємністю і приєднаним до неї контуром циркуляційної води. Сучасні розробники твердопаливних котлів, вигадують нові і нові моделі з набором автоматичних функцій. Виготовляються апарати з різним набором потужностей, форм та розмірів. Створено й низку нових моделей, які можуть працювати не лише на твердому паливі, а й на електриці чи газі. Найбільшою популярністю користуються моделі, де розтоплювати топку можна за допомогою деревини або ті, що працюють у комбінації на газі або дизельному паливі, найбільше таких моделей розроблено маркою Buderus Logano G211-42D kW.

Багато моделей твердопаливних котлів бояться перегріву, тому вони вимагають ретельнішого догляду, ніж інше обладнання. Це зумовлено неможливістю їх моментальної зупинки та великою інерційністю. Сучасні моделі котів оснащуються елементами захисту від перегріву.

Більшість твердопаливних котлів бояться перегріву, тому часто за ними потрібен уважніший догляд при експлуатації. Зумовлено це неможливістю їх миттєвої зупинки та великою інерційністю. Часто казани обладнуються елементами захисту від перегріву. Така функція є у моделі SAS UWT 48 kW.

Принцип роботи твердопаливних котлів полягає у спалюванні дров чи вугілля. Перші апарати такого типу у процесі роботи вимагали пильної уваги з боку людини. На сьогоднішній день, розробники врахували цю незручність і постачають практично всі моделі автоматичними функціями. У пристрій такого типу входять основні вузли: теплообмінник, прочистний люк, камера топки з дверцятами, колосникові грати і спеціальний терморегулятор.

Популярністю користується один особливий вид котлів – піролізні котли, які можна використовувати як для опалення приміщень, так і для підігріву гарячої води, до таких типів відноситься модель ATMOS DC 18 S. нього згоряють окремо. Ефективність такого апарату залежить від якості палива. Можна знайти піролізні пристрої, які можуть працювати на кам’яному вугіллі або коксі.

Твердопаливні котли – це універсальні пристрої, які допомагають заощадити на електриці чи газі. Апарати на твердому паливі чудова альтернатива електричним та іншим котлам.

Alex
Без коментарів
Опубліковано в:
Огляди та статті
Усі результати пошуку